Sejarah ContiTech

Asal kami. Asas idea.

Sejarah ContiTech

Continental Aktiengesellschaft ditubuhkan pada tahun 1871 di Hanover. Di sini perintis kami mengilang tayar basikal pneumatik pertama di Jerman, dan saintis yang bijak mencipta tayar bunga pertama untuk kereta. Bermula dengan inovasi ini, Continental berubah menjadi pengilang tayar peneraju.

Selain daripada tayar, produk teknikal juga menaikkan reputasi syarikat: apabila kapal udara pertama Jerman berlepas pada bulan Julai 1900, yang merupakan bahan belon kompleks daripada Continental yang menutup sel gas keluar dari satu sama lain. Peredam baru yang diperbuat daripada komposit getah/logam tahan hentakan dan membuatkan pemanduan selamat dan selesa.

Gebar percetakan ofset kami yang boleh lipat telah memberikan kami kedudukan peneraju dalam pasaran antarabangsa selama berdekad. Tali transmisi kuasa menghantar transmisi kuasa selamat dalam lebih banyak enjin berkuasa.

Sistem pegas udara melancarkan perjalanan kenderaan komersial dan rel, manakala, bahan api dan bendalir perkhidmatan dalam kereta dan mesin mengalir melalui tali hos dari Continental. Continental juga aktif dalam sektor perlombongan: tali sawat keluli-logam merevolusikan pengangkutan bahan dalam perlombongan.

Kejayaan produk ini menghasilkan kumpulan khusus pada tahun 1991 dengan nama jenama ContiTech generik yang baharu.

Pada tahun 2004, ContiTech AG telah berkembang menjadi pengilang terbesar di dunia dalam sektor getah bukan tayar.

Pada tahun 2008, kereta pada masa hadapan beroperasi dengan penyelesaian teknologi pemanduan, dalaman, ampaian dan bendalir ContiTech yang memastikan pergerakan dikekalkan.

Continental completed acquisition of the American rubber company Veyance Technologies Inc., in Fairlawn, Ohio, on January 30., 2015. With the most important acquisition in the company's recent history, the international automotive supplier, tire manufacturer and industry partner is strengthening its worldwide industrial business.

 

Continental-Caoutchouc- & Gutta-Percha Compagnie ditubuhkan pada tahun 1871 di Hanover